Přejít na obsah
Kde se vzala tu se vzala keramika od ulivilu

Kde se vzala tu se vzala keramika od ulivilu

Hezky popořádku. Co je ulivilu a proč vzniklo už víte. Odkud ale pochází naše první kolekce keramiky, čím je speciální a proč si ji zamiluje každý, komu není lhostejné, kde a kdo ji vyrobil, z jakého materiálu a za jakých podmínek, vám povíme teď a tady.

ulivilu talíře, hrnečky, misky pro hostinu s rodinou, přáteli, o samotě, na zahradě, doma, na pikniku a všude jinde se všemi, vznikly z myšlenky dělat věci podle svého. Ne bezhlavě kopírovat něco, co už existuje, ve velké produkci, kdy kvantita převažuje nad kvalitou. Proč taky.

První krůčky keramiky ulivilu vedou do Španělska. Do malé dílny na jihu Andalusie, kde se tamní rodina keramiků věnuje svému řemeslu už přes 50 let. 

Možná je to materiálem, možná technikou, možná přístupem k lidskému umu, má to zkrátka pro nás v sobě něco nenapodobitelného.

A za to jim moc děkujeme. Všechny kousky jsou vyráběny výhradně z bílé hlíny. A to kvůli jejím vyjímečným vlastnostem, které jsou běžně přisuzovány porcelánu. Jemná textura, schopnost vytvářet křehké a sofistikované tvary, nízký obsah nečistot, díky kterému máme při správném výpalu jedinečnou šanci dosáhnout hladkého vzhledu. Tradiční metody, ruční výroba a přírodní barvy dodávají na jedinečnosti. Žádný talíř, miska a ni hrneček není stejný. Liší se víc nebo míň, tvarem, velikostí, barvou. Mají v sobě svojí energii, za kterou si na 300 % stojíme.

V ulivilu věnujeme velkou pozornost našemu okolí. Snažíme se udržovat krok se světem kolem nás a když to jde, vyrážíme napřed. Proto vážně přistupujeme k naší ekologické zodpovědnosti a snažíme se minimalizovat dopad našich produktů na životní prostředí po celou dobu jejich životnosti. Od získávání surovin přes výrobu u dodavatele, distribuci k nám až po dodání k vám domů. Jde nám hlavně o to, aby keramika od nás byla kvalitní, dobře vypadala, dělala vám radost a vy jste ji tak doma chtěli mít po mnoho let. Nic víc, nic míň. 

P.S. Na náhradě bublinkové fólie při balení naší keramiky ustavičně pracujeme. Zatím ji prosím využijte alespoň na něco jiného, ať hned neskončí v koši.

Drawer Title
Pojďte dál a buďte jako doma. Dáte si cookie?

Abychom vám návštěvu v ulivilu co nejvíce zpříjemnili a poskládali pro vás nabídku přímo na míru, potřebujeme k tomu váš souhlas.

Podobné produkty